مشاوره رایگان :09936519002

آخرین فراخوان سامانه مودیان

آخرین فراخوان سامانه مودیان

فراخوان سامانه مودیان

سامانه مودیان یکی از ابزارهای نوین و پیشرفته‌ای است که به منظور تسهیل در فرآیندهای مالیاتی و شفافیت بیشتر در معاملات تجاری ایجاد شده است. این سامانه با ارائه امکانات متعددی نظیر ثبت و ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی و دریافت پاداش‌های همکاری برای مودیان قانونمند، تلاش می‌کند تا نظام مالیاتی کشور را بهبود بخشد و اعتماد میان مودیان و سازمان امور مالیاتی را افزایش دهد. با اجرای قوانین مربوط به این سامانه، انتظار می‌رود که تخلفات مالیاتی کاهش یافته و تعاملات اقتصادی با شفافیت بیشتری صورت گیرد، و از سوی دیگر مشوق‌هایی برای مودیان پایبند به قانون در نظر گرفته شده است تا آن‌ها نیز از همکاری با این سامانه بهره‌مند شوند.

فراخوان سامانه مودیان (جدید)

در فراخوان سامانه مودیان، به مواردی از جمله گروه‌های مشمول مالیات و مهلت ثبت‌نام در سامانه اشاره می‌شود. مشمولانی که بر اساس فراخوان سامانه مودیان موظف به پرداخت مالیات هستند، به دو گروه اشخاص حقیقی و حقوقی تقسیم‌بندی می‌شوند. در این مطلب شرکت فناوران پیشرو رهپویان البرز (فپرا) شما را با زوایای مختلف این فراخوان در این مقاله اشنا می کند.

5 فراخوان سامانه مودیان

باید گفت که سازمان امور مالیاتی کشور تاکنون پنج فراخوان در سامانه مودیان بارگزاری و منتشر کرده است که توجه داشته باشید که بر اساس نامه شماره 2/88006 مورخ 1401/05/09 تمام افرادی که مشمول پرداخت مالیات و ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی در سامانه هستند، باید پایانه‌های فروشگاهی را نصب کنند و از آن برای ارسال فاکتورهای خود استفاده کنند.

1- فراخوان اول:

بر طبق اولین فراخوان، برخی از مودیان خاص مانند شرکت‌های دولتی، بورسی و مودیانی که موضوع قانون بودجه سال 1401 هستند، می‌توانند از اول مهر 1401 به شکل داوطلبانه اقدام به ثبت‌نام در سامانه مودیان کنند.

2- فراخوان دوم:

در این فراخوان، سامانه اداره مالیات کشور که به سامانه مودیان معروف است اعلام کرده که تمام اشخاص حقوقی، به‌جز دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، وزارت دفاع، قراردادهای پیمانکاری، معاملات و اطلاعات نیروهای مسلح، می‌توانند به شکل داوطلبانه از اول مهر 1401 در سامانه مودیان اقدام به ثبت‌نام کنند. اما ثبت‌نام از اول دی همان سال (1401) الزامی خواهد شد.

جرایم مالیاتی سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی
حتما مطالعه کنید:

3- فراخوان سوم:

در فراخوان سوم اعلام شده که تمام اشخاص حقیقی که مشمول فراخوان‌های هشت‌گانه مالیات بر ارزش افزوده قبلی هستند، موظف‌اند از اول فروردین 1402 در این سامانه ثبت‌نام کنند.

4- فراخوان چهارم:

تمام اشخاص حقیقی یا صاحبان مشاغل غیرصنفی و صنفی در قانون کلمه (باید) ثبت‌نام خود را تا تاریخ اول تیرماه 1402 در سامانه مودیان انجام دهند را ذکر کرده است. توجه داشته باشید که صاحبان مشاغل گروه اول و دوم موضوع آیین‌نامه ماده 95 قانون مالیات‌های مستقیم نیز باید این قوانین را مطالعه کنند.

5- فراخوان پنجم:

تمام شخصیت های حقیقی و یا حقوقی که تا تاریخ اول مهر 1402 باقی مانده‌اند،و ثبت نام خود را در هر یک از فراخوان های بالا پیدا نکرده و یا مشمول 4 فراخوان قبلی نشده اند. موظف‌اند ثبت‌نام خود را از ابتدای دی‌ماه 1402 در سامانه مودیان انجام دهند. و کد رهگیری نهایی بگیرند

آخرین-فراخوان-سامانه-مودیان

آخرین فراخوان سامانه مودیان

توجه داشته باشید که تاریخ ابلاغ چهار فراخوان از پنج فراخوان سامانه مودیان گذشته است. اگر شما در فراخوان‌های قبلی نتوانسته‌اید در سامانه مودیان ثبت‌نام کنید، می‌توانید تا تاریخ اول دی‌ماه 1402 ثبت‌نام خود را در سامانه قطعی کنید. پس میتوان گفت که چون قانون گذار لغتی به نام الزام را در قانون اورده یعنی اینکه الزامی بودن ثبت‌نام به این معناست که اگر ثبت‌نام مشمولین حقیقی و یا حقوقی انجام نشود جریمه‌هایی را به همراه خواهد داشت که متوجه اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد شد.

چه افرادی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند ؟

چه افرادی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

در فراخوان سامانه مودیان، علاوه بر مهلت ثبت‌نام، به مشمولانی اشاره می‌شود که موظف به ثبت‌نام در سامانه هستند. همان‌طور که قبلا در مقالات دیگر بیان شد و می‌دانید، قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال 1398 به تصویب رسیده و ابلاغ شد، اما اجرای آن به دلیل بعضی مشکلات و آماده نبودن بستر آن از ابتدای سال 1402 یعنی 1402/01/01 الزامی شد. در این راستا، سازمان امور مالیاتی یک فراخوان منتشر کرد که به دو مورد مهم از جمله مهلت ثبت‌نام در سامانه و گروه‌های شغلی مشمول قانون مالیات اشاره شده است.

مراحل ارسال فاکتور به سامانه مودیان
حتما مطالعه کنید:

مشمولانی که موظف به پرداخت مالیات و ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان هستند، شامل دو گروه می‌باشند. گروه اول اشخاص حقیقی و صاحبان کسب‌وکارهای صنفی و غیرصنفی هستند و گروه دوم نیز اشخاص حقوقی مانند شرکت‌های تجاری و غیرتجاری می‌باشند. بر طبق ماده 1 قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی، تمام اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی که موضوع بند 4 و 5 باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم هستند، مشمول این قانون برشمرده شده‌اند.

این گروه‌هایی که در بالا ذکر شد بر اساس تاریخ‌های اعلامی که در سامانه مودیان اعلام شده میبایست  نسبت به ثبت‌نام در سامانه مذکور www.tax.gov.ir  و ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی خود اقدام کنند. ارسال صورتحساب‌ها از طریق نرم‌افزار سامانه مودیان یا نرم‌افزار تخصصی اتصال به سامانه مودیان همانند نرم افزار مودیان فپرا امکان‌پذیر است این نرم افزار  تمامی فاکتورها و صورتحساب‌های شما را به سامانه مودیان ارسال می کند

مشوق های ثبت نام در سامانه مودیان

مشوق های ثبت نام در سامانه مودیان

پس از بررسی پنج فراخوان سامانه مودیان، نوبت به این می‌رسد که به مشوق‌هایی اشاره کنیم که سازمان امور مالیاتی برای مودیان قانونمند در نظر گرفته است. در مطالب قبل بارها به جریمه عدم ثبت‌نام اشاره کرده‌ایم و برای آگاهی از این موضوع می‌توانید به مطالب قبل مراجعه کنید. در ادامه با مشوق‌های سازمان آشنا می‌شویم:

طبق اعلام سامانه مودیان، هر یک از اشخاص حقیقی و حقوقی که فروش‌های خرد یا کلان دارند و معاملات خود را زیر نظر این سامانه انجام دهند، می‌توانند شامل دریافت پاداش همکاری به مبلغ بیست و چهار میلیون تومان شوند. این پاداش معادل شش میلیون تومان در هر دوره مالیاتی است.

همچنین، اگر شما دارای جریمه‌های مالیات بر ارزش افزوده‌ای هستید که مربوط به سال 1396 و قبل از آن می‌باشد، این جریمه‌ها به مدت سه سال تعلیق می‌شوند. در صورتی که در این مدت مرتکب تخلفی نشوید، سامانه مودیان و ادارات وصول مطالبات و جرایم مالیاتی کشور، بخشودگی کامل جریمه‌ها را اعمال خواهند کرد.

شخصیت های حقیقی و حقوقی که ثبت‌نام خود را انجام می‌دهند و به مندرجات فراخوان سامانه مودیان عمل می‌کنند، به دلیل وجود تایید خرید و ارسال صورتحساب ها و فاکتورهای فروش نیازی به ارسال صورتحساب فصلی، ارائه دفاتر و اسناد مالیاتی ندارند.زیرا که تمامی معاملات آنها در سامانه مودیان کل کشور موجود می باشد.

نحوه ارسال ارزش افزوده در سامانه مودیان|راهنمای گام به گام تصویری
حتما مطالعه کنید:

 

نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی

نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی

هنگامی که مودیان در سامانه ثبت‌نام می‌کنند، امکان ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی به سامانه مودیان از طریق کارپوشه برای آن‌ها فراهم می‌شود. اما به جز روش ارسال مستقیم هر فاکتور و یا صورتحساب، روش‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توان به استفاده از خدمات شرکت‌های معتمد یا شرکت‌های واسط اشاره کرد. مودیانی هستند که کار با سامانه ها را کار سختی می دانند و چالش‌های زیادی با سامانه به دلایل مختلف مانند نبود یک تیم حسابداری خبره و یا مدیر مالی کاربلد دارد و به همین دلیل بخش عمده‌ای از آن‌ها به سراغ شرکت‌های واسط و معتمد برای ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی خود رفته‌اند. با خرید نرم‌افزارهای واسط سامانه مودیان فپرا می‌توانید به‌آسانی انواع صورتحساب‌های الکترونیکی را ارسال کنید.

جمع بندی:

آخرین فراخوان سامانه مودیان گام مهمی در جهت شفافیت اقتصادی و بهبود فرآیندهای مالیاتی کشور محسوب می‌شود. این فراخوان با الزام تمامی مودیان به استفاده از سامانه مودیان، زمینه را برای کنترل دقیق‌تر تراکنش‌های مالی، کاهش فرار مالیاتی و توزیع عادلانه‌تر بار مالیاتی فراهم آورده است. با اجرای کامل این سامانه، دولت قادر خواهد بود تا سیاست‌های مالیاتی کارآمدتری را تدوین و اجرا نماید.

شرکت نرم‌افزاری فپرا به عنوان یکی از پیشگامان حوزه نرم‌افزارهای مالیاتی، نقش مهمی در همراهی مودیان با این تحول ایفا می‌کند. فپرا با ارائه راهکارهای جامع و مبتنی بر آخرین فناوری‌ها، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا به سادگی و سرعت با الزامات سامانه مودیان تطبیق یابند. نرم‌افزارهای فپرا با قابلیت‌های متنوعی از جمله صدور صورت‌حساب الکترونیکی، ثبت تراکنش‌ها، اتصال به درگاه‌های پرداخت و تولید گزارش‌های مالیاتی، به مودیان امکان می‌دهد تا کلیه امور مالیاتی خود را به صورت یکپارچه و خودکار مدیریت نمایند.

اکنون تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید.

تلفن: 02832821169
موبایل: 09936519002، 09936519003، 09936519004، 09936519006

واتساپ: 09936519002

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]